Absolut Brownie – Den frusna jordgubben

30 november, 2010

Dag 01 – Om mig

Filed under: 30 dagar — brownie @ 20:22

Om mig…..

Jag är ett levande bevis på att man kan ha ett socialt patos samt en stor passion för shopping och andra ytliga vanor, det ena utesluter inte det andra.

Jag visste mycket tidigt att jag skulle utbilda mig till socionom, innan jag visste att det var socionom jag ville bli var min önskan att ”arbeta med- och hjälpa människor” (barnsligt javisst). Som reserv ville jag bli kock, jag älskar att laga mat och baka och tycker att det är avkoppling.

Med mitt sociala arv och mina föräldrars kamp i ett främmande land har det inte funnits något alternativ för mig än att läsa på universitetet, det var samma sak med körkortet. Min familj pratade aldrig i termer som ”om du får körkort” utan det var alltid N Ä R du tar körkort (givetvist skulle det ske när jag var 18).

Frånskild som inte tycker att det är viktigt att gifta om sig igen….om mannen i mitt liv önskar att gifta sig väldigt mycket kan jag gå med på det under vissa förutsättningar.

Jag har ett starkt pyske och har utsatt mig för saker jag inte vetat om jag klarar av, men tack vare min envishet och mitt psyke har jag alltid klarat att genomföra det jag försatt mig för. Jag har höga krav på mig själv vilket gör att jag har höga krav på mina medmänniskor också.

Andra generationens invandrare som varken bryter för att jag tycker det är ballt eller för någon annan saks skull eftersom jag är född och uppvuxen i Sverige. Jag har bott i ett av Sveriges högst belastade bostadsområde och jag har A L D R I G känt att jag inte hör hemma i Sverige. Jag tycker om att definiera mig (om jag måste) som Europé, mina föräldrar är från två olika länder (då var det ett land) och jag är född i ett tredje. Å andra sidan känner jag mig bekväm att vara i mina föräldrars hemländer också och bejakar idag den delen av mig. Det fanns en period i tonåren då jag ville att mina föräldrar skulle vara som ”alla” andras föräldrar (men det är ett seprat inlägg). Som tonåring flyttade jag från min trygga värld i en medelstor stad till Sveriges tredje största stad, en stad som jag älskar och känner mig väldigt hemma i.

Storasyster med storasysterfasoner, är omhändertagande och ser alltid till att alla mår bra och har det bra. Jag gillar att fixa och dona men lackar ur när folk bara följer strömen och inte engagerar sig. Har ett hett temperament men som tur är är jag inte alls långsint. Jag är totalt kall mot någon som rejält skitit i det blå skåpet hos mig, har inget behov av sådana människor.

Jag jobbar på att inte ta över och ta för mycket plats, det går sådär eftersom det är i min natur att vara framåt. Ibland hjälper man andra människor genom att vara framåt ibland inte, jag tycker egentligen att det är var och ens ansvar att ta för sig men kan bli väldigt ödmjuk inför dem som inte kan det och pushar och stöttar allt vad jag kan. Det gör att jag också kan strunta i de saker jag normalt ser som tillkortakomanden M E N jag är medveten om att min sanning inte är allas sanning.

Jag är oerhört tacksam för det jag har (inte bara matrealistiska saker) med tanke på att jag sett mycket elände, misär och fattigdom och det inte bara när jag jobbat utomlands utan i mitt dagliga arbete i Sverige.

Jag började dricka kaffe sent i livet, en dag i samband med skilsmässan, vaknade jag och kände att jag behävde en kopp kaffe. Tidigare var jag en inbiten thédrickare, jag dricker thé idag också men jag älskar kaffe. Jag har turen att kunna dricka kaffe vilken tid det än må vara på dygnet och dricker oftast ett par koppar på kvällen.

Jag är glad, öppen och lättsam. Jag pratar mycket och fick genom hela min skolgång höra att jag var duktig i skolan men att jag pratade för mycket. Jag har en väldigt utvecklad simultankapacitet (har alltid haft) vilket gör att jag kan föra en normal konversation samtidigt lyssna på vad andra pratar om. Jag kan också koppla bort och höra men inte lyssna. Jag har inte alls öga för detaljer och kan se saker omkring mig varje dag i flera år men sen när jag ska beskriva färgen på ett hus exemeplvis så kan jag inte det för att jag inte lagt märket till det. Människor känner jag ofta igen och minns dem och namnet även om jag kan låtsas om som att jag inte gör det.

Jag kan verkligen skita i vad folk tycker om mig.

Jag är starstruck och älskar att se kändisar, mina ess är  Steven Tyler, Ozzy Osbourne och kronprinsessan (som jag spenderat fyra veckor med).

Jag är impulsiv, naiv ibland, tror gott om de flesta människor och älskar att slösa pengar på andra och mig själv.

Ja just det…jag är allergisk mot white trash….och H A T A R att slänga mat…och har ett F R U K T A N S V Ä R T morgonhumör….

Detta var en liten del om mig…

Annonser

10 kommentarer »

 1. Kul att läsa om dig!

  Kommentar av irrhönan — 30 november, 2010 @ 21:58 | Svara

  • Tack 😀

   Kommentar av brownie — 5 december, 2010 @ 19:54 | Svara

 2. Förresten – jag har flyttat min blogg. Det kändes inte kul att ha mina föräldrar i läsekretsen… 😉

  Kommentar av irrhönan — 30 november, 2010 @ 22:00 | Svara

  • Jag ändrar länken genast, jag förstår…jag vill inte alls ha någon jag känner som läsare 🙂

   Kommentar av brownie — 5 december, 2010 @ 19:55 | Svara

 3. Du låter ju helt vanlig 😉

  Kommentar av maria — 3 december, 2010 @ 12:18 | Svara

  • Maria: Jaaa eller hur…vi utlänningar är helt vanliga 😉

   Kommentar av brownie — 5 december, 2010 @ 19:56 | Svara

 4. gav du upp?

  Kommentar av A — 4 december, 2010 @ 10:07 | Svara

  • A: Nope, men jag tänkte inte skriva varje dag…eller ska man det? 😉

   Kommentar av brownie — 5 december, 2010 @ 19:56 | Svara

 5. jaaa…det är väl en julkalendersutmaning tänkte jag skriva men såg sedan att du hade 30-dagar i din utmaning
  så ta du den tid du behöver 🙂

  Kommentar av A — 5 december, 2010 @ 21:27 | Svara

  • A: 😀

   Kommentar av brownie — 12 december, 2010 @ 10:28 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: